Trelleborgs hud & Hårklinik

Plasma Lift Skin tightening i Trelleborg

Ögonlocksplastik utan kniv och utjämning av rynkor

Den hetaste nyheten inom skönhetsindustrin

Användningsområden:

  • Uppstramning av slapp hud, tex hängande ögonlock, påsar under ögonen.
  • Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
  • Korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.
Boka tid

Fördelar jämfört kirurgi:

  • Snabb läkning och återhämtning.
  • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
  • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Hur fungerar det?

Plasmapen-handstycket ger en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet  vilket minskar överskjutande hud. En serie små bruna fläckar är strategiskt placerade i ett visst mönster för att uppnå önskat resultat för det överflödiga huden. Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden. Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen.

Resultaten?

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-3 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker att det räcker med en behandling.

Eftervård

Användningsområden:

Omedelbart efter behandlingen kan det finnas en brännande känsla. Detta kommer vanligtvis att minska under resten av dagen, om det är särskilt obekvämt eller kvarstår under en längre period, kan en antiinflammatorisk medicin ex. ibumetin, Voltaren, Diklofenac, Eeze eller Ipren tas.

Efter behandlingen är det viktigt att du sköter huden efter Anvisningarna du får med dig hem. Du får bara använda produkterna vi har rekommenderat eftersom den känsliga huden annars kan ta skada. Använd endast alsollösning för rengöring.

Efter behandling är det normalt att det har någon svullnad. Detta är speciellt runt ögonen och kan vara i flera dagar. Oftast är svullnaden som värst på 3:dje dagen och lägger sig därefter. 

Om svullnaden är svårare kan en antiinflammatorisk medicin och / eller anti-histamin bidra till att lindra svullnaden. I eftervårdsprodukterna du får med dig hem finns både rengöring och mjukgörande salva som bidrar till en fin läkning.  

Skorpor kommer vanligen att utvecklas över det behandlade området, detta kommer i första hand att vara brunt eller svart på ytan av huden och flaga av under de följande dagarna. Normalt trillar skorporna av efter ca en vecka. Efter skorporna har trillat av kommer en ny, rosa hud, denna huden måste skyddas från direkt solljus i minst 3 månader. Efterbehandlingen är mycket viktig och måste följas noggrant. Observera att när skorporna trillat av kan rodnaden att finnas kvar under de följande veckorna till månader. Det är viktigt att inte röra på denna skorpa eftersom det kan leda till infektion eller ärrbildning.

Ibland kan det behandlade området bli lite grått eller läka med pigment, det här är en del av den normala läkningsprocessen och kommer att förbättras med tiden. Om det börjar bli varmt eller rött eller om det förekommer någon annat obehag, vänligen kontakta kliniken för råd, eftersom det kan tyda på att en infektion har utvecklats. Känns området inflammerat baddas huden med  klorhexedin ett par gånger tills inflammationen lagt sig. 

När huden är läkt och ruvorna trillat av är det är viktigt att hålla behandlingsområdet rent, torrt och skyddat med ett högt solskyddsmedel i ca 3 månader. Använd inte alkoholbaserade rengöringsmedel.

Har du en fråga?

Välkommen att skicka din frågor till oss

Vi återkommer så snabbt vi kan, om det gäller avbokningar eller om du behöver snabbare svar ring oss på 076-168 10 42