Trelleborgs hud & Hårklinik

Thermage & Mezotix 

i Trelleborg

Microneedling med radiofrekvens

Microneedling är en populär metod som säkert och effektivt kan hantera en mängd hudproblem. Nu kombinerar en innovativ procedur microneedling med radiofrekvensenergi, vilket tar hudföryngring till nästa nivå. Det finns ett antal anledningar till att RF-microneedling kommer att vara ditt nya alternativ för full hudföryngring idag.

 

Traditionell microneedling skapar mikroskador i huden, vilket stimulerar kroppens egen läkningsprocess. Produktion av kollagen och elastin initieras, vilket effektivt stramar huden och minskar uppkomsten av fina linjer och akneärrbildning. Ger fin effekt på olika typer av ärr.


RF-microneedling adderar elementet av radiofrekvensenergi till den traditionella microneedlings proceduren. RF-energin levereras via små nålar. Förutom fördelarna med mikroskadorna som tillhandahålls av mikronålarna, levererar RF-mikronål även RF-energi djupt in i dermis, vilket ytterligare förbättrar hudens uppstramning och ärrminskning. RF-energin värmer de underliggande skikten, vilket orsakar minskning av slapp hud och  stimulering av kollagen- och elastinproduktion. Eftersom RF-energin levereras så djupt kan den ge snabbare, mer dramatiska resultat.

Boka tid

Vem är det till?

RF-microneedling är lämplig för nästan alla hudtyper och toner. Äldre hud som har en långsammare läkning kräver fler behandlingar. Den passar från 18 år. Förfarandet behandlar följande hudproblem:

  • Fina linjer och ansiktsrynkor
  • Ärrbildning från akne och vattkoppor
  • Mild till måttlig slapphet i huden
  • Oregelbunden hudstruktur och ton

Efterbehandling

Huden är vanligtvis röd och svullen 3-4 dagar efter behandlingen, men rodnaden är vanligtvis mild och mycket mindre än vad som ofta ses med laserprocedurer.

Det finns lite eller inget obehag efter ingreppet och patienterna kan vanligtvis återvända till vanliga aktiviteter inom en dag.

Makeup kan appliceras 24 timmar efter proceduren för att maskera eventuell kvarvarande rodnad, använd dock gärna minimalt med make-up och helst mineralbaserat.

Huden kan upplevas som torr, man kan flaga lite och man kan få små ytliga skorpor. Detta är en läkningsprocess som är helt normal och efter upp till 2 veckor är din hud normal igen.

Det är viktigt med god hygien efter behandlingen, precis som vid traditionell microneedling, så byt gärna örngott, handduk och tvätta dina händer väl samt undvik att ta med dina händer i ansiktet.

Har du en fråga?

Välkommen att skicka din frågor till oss

Vi återkommer så snabbt vi kan, om det gäller avbokningar eller om du behöver snabbare svar ring oss på 076-168 10 42